CREWFAQ

SOLLICITEREN

Om bij FestiCamp te werken moet je:

 • 18 jaar of ouder zijn.
 • Student zijn.

Bij FestiCamp kan je enkel werken als je nog uren van je 475 uren over hebt. Hier kan je jouw studentenuren raadplegen.

Om te solliciteren moet je eerst een medewerkersprofiel aanmaken op Book'u, ons crew- en planningsplatform.

Vul je medewerkersprofiel volledig in om je registratie te voltooien. Nadien zal je een mail ontvangen om de sollicitatie telefonisch af te ronden.

Maak hier een medewerkersprofiel aan op Book'u.

Geef ons enkele weken tijd om je te contacteren. Afhankelijk van de drukte van het seizoen kan dit even duren maar we contacteren iedereen. De verantwoordelijke van de crewplanning maakt dan samen met jou een afspraak om een sollicitatiegesprek in te plannen zodat je al je vragen die je nog zou hebben kan stellen. Op die manier kunnen wij jou dan ook in het beste team, waar jouw kwaliteiten het meeste zinvol zijn, inplannen.

Zijn het goede werkers, student en 18+? Dan zeker!

Laat hen solliciteren door een medewerkersprofiel aan te maken op Book'u.

OVER DE JOB

Als student kan je bij FestiCamp werken als:

 • Campinghost
 • Crewchief
 • Logistieker

Je zal automatisch jobuitnodigingen ontvangen voor de functie van Campinghost.

Als campinghost heb je een hospitality-functie naar de campingbezoekers toe. Jij gaat er in jouw team voor zorgen dat de campingbezoekers gastvrij ontvangen worden op een comfortabele, veilige en propere camping.

Jouw werk als campinghost zal vooral uit drie taken bestaan:

 • Opvullen van de camping
 • Patrouilleren
 • Afbreken

Een Crewchief krijgt de verantwoordelijkheid over een bepaalde zone van de camping. Hij/zij zorgt er op een gastvrije manier voor dat de campingbezoekers op deze zone van de camping op een comfortabele, propere en veilige camping verblijven.

Hiervoor krijgt de Crewchief de leiding over een team van 6 tot 10 Campinghosts. Hij/zij stuurt deze hosts aan en begeleidt hen. De Crewchief is het aanspreekpunt van de Campinghosts en registreert de gewerkte uren en regelt de pauzes.

 

Doorgroeien naar Crewchief kan als we merken dat je het juiste engagement, de goede werkhouding en voldoende ervaring hebt.

Als Logistieker ben je een belangrijke schakel voor:

 • het opbouwen van de camping.
 • het onderhouden van de camping.
 • het afbreken van de camping.

Denk je de juiste kennis, ervaring en werkhouding te hebben om in ons logistiek-team te werken? Stuur dan een motivatie naar [email protected].

Wanneer de camping op de eerste campingdag open gaat, geven we met de voltallige crew al de campingbezoekers een plaats voor hun tent op een gestructureerde en gastvrije manier.

Dit is een intensieve job waarbij we van de crew verwachten tot het uiterste te gaan om samen deze opdracht te doen slagen.

De eerste campingdag is dan ook de zwaarste van heel het weekend.

Met begeleiding van je Crewchief loop je per twee rond op een zone van de camping. Samen met je team zorg je er op een gastvrije manier voor dat de campingbezoekers op een comfortabele, propere en veilige camping verblijven.

Hospitality staat hier voorop:

 • De vragen van de campingbezoekers beantwoorden
 • Wordt het regelement nageleefd?
 • Zijn er campingbezoekers die dringende hulp nodig hebben?
 • Welke delen van jullie zone kunnen een opruimbeurt (afval) gebruiken?

Patrouilleren is de hoofdtaak van een Campinhost en zal je tijdens een productie ook het vaakst doen. Dit is een zeer sociale job en kan veel energie vragen door de vele uren die elke dag gewerkt worden.

Wanneer het campingweekend afgelopen is en alle campingbezoekers de camping hebben verlaten, ruimen we met de voltallige crew de camping op. Bevat taken bevatten zoals het opruimen van

 • hekken
 • vloeren
 • afval
 • verlichting

Na deze, vaak intensieve, opruim is het campingweekend op zijn einde en gaan we huiswaarts.

Gastvrijheid (=Hospitality) verwijst naar de relatie tussen gast en gastheer/gastvrouw. Indien er sprake is van een gastvrije relatie, ontvangt de gastheer/gastvrouw de gast met vriendelijkheid en hulpvaardigheid.

WERKEN IN TEAM

Een team bestaat uit 6 tot 10 Hosts. Als team ben je onder leiding van een Crewchief heel het weekend samen verantwoordelijk voor een bepaalde zone van de camping.

Omdat een festivalcamping 24 uur per dag open is, heb je twee teams per zone: een dag- en een nachtteam.

Het samenstellen van de teams is telkens een moeilijke puzzel die we maken. We zorgen voor een goede mix tussen nieuwe Hosts, Hosts met weinig ervaring, Hosts met veel ervaring, mannen, vrouwen, ... Bij het samenstellen van de teams is het dus niet mogelijk om rekening te houden met persoonlijke voorkeuren.

De verdeling van de teams ontdek je de eerste campingdag in de backstage van de camping.

Omdat we veel moeite doen om de teams zorgvuldig en doordacht samen te stellen is het niet mogelijk om van team te wisselen.

Omdat een camping 24 uur per dag open is heeft elke zone twee teams: een nacht- en een dagshift.

In welke shift jij zal meedraaien ontdek je op de eerste campingdag in de backstage van de camping.

 

Heb je bepaalde medische aandoeningen waarom je niet overdag of 's nachts kan werken, laat dit dan via mail weten wanneer je jouw beschikbaarheid voor een bepaalde productie doorgeeft.

Dat kunnen we niet beloven of op voorhand zeggen. Je zal je team en shift ontdekken op de eerste campingdag in de backstage van de camping.

Omdat we bij het samenstellen van de teams met veel factoren rekening moeten houden is het niet mogelijk om ook rekening te houden met persoonlijke voorkeuren. Op voorhand doorgeven bij wie je graag in het team zit heeft dus geen effect op hoe de teams worden samengesteld.

Neen. Jouw Crewchief zal er voor zorgen dat je minsten met 2 samen patrouilleert en dat minstens 1 iemand over een walkie-talkie beschikt.

De veiligheid van onze studenten is voor ons prioriteit nummer 1! We streven er telkens naar dat:

 • Elke Host een uitgebreide briefing krijgt vooraleer aan de slag te gaan.
 • De Hosts op de hoogte zijn van de verschillende risico-scenario's.
 • De Hosts steeds duidelijk herkenbaar zijn.
 • Elke Host die aan het werk is, vlot zijn/haar Crewchief kan bereiken (al dan niet via walkie-talkie).
 • De Crewchief altijd in de buurt is en kan ondersteunen wanneer nodig.
 • De festivalcamping voldoende verlicht is.
 • Wanneer nodig beroep kan gedaan worden op veiligheidsdiensten zoals security, politie, EHBO,...

HET CAMPINGWEEKEND: PRAKTISCH EN AFSPRAKEN

Je moet ten laatste aanwezig zijn op het moment van de crewcall. Deze vind je terug in de productie fiche. Vroeger aankomen is geen probleem.

 

Wil je graag de dag vóór de crewcall aankomen? Kan dit meestal ook! Niet altijd, dus stuur hiervoor een mail naar [email protected].

Op de crewcamping is geen elektriciteit aanwezig, in de crewcatering wel. Hier zal je jouw gsm/batterypack kunnen opladen.

Tip! Voorzie een batterypack dat je op voorhand voldoende oplaadt.

Zeker wel! Wanneer er geen aparte crew-douches op de crewcamping beschikbaar zijn, kan je altijd douchen in de douches van de camping.

We voorzien het hele weekend maaltijden volgens jouw shift. Ontbijt, lunch, diner en/of nightsnack. Voor eventuele tussendoortjes zorg je best zelf.

Zorg wel dat je gegeten hebt als je toekomt!

Heb je allergieën, ben je vegetariër, eet je enkel halal of zijn er andere zaken waarvoor je graag zou hebben dat de crewcatering rekening houdt, stuur dit dan ruim vooraf door naar [email protected]. In de mate van het mogelijke houden we hier rekening mee.

Neen.

Voor alcohol en drugs geldt het hele weekend een absolute nultolerantie, ook in de crewfaciliteiten. Of het nu gaat om bier of wiet, géén drugs of drank tijdens het weekend!

Merken we dat er alcohol of drugs geconsumeerd wordt, wordt de persoon in kwestie naar huis gestuurd.

FestiCamp-crew heeft voor, tijdens of na het festival geen toegang tot het festivalterein.

Tijdens de pauze, voor, na of tijdens je shift kan je het festival niet op. Merken we dat er iemand de camping verlaten heeft en richting het festival gegaan is, wordt de persoon in kwestie naar huis gestuurd.

Ook eventuele afterparty's op de camping zijn niet voor de crew.

Zorg ervoor dat je voorbereid bent om zowel op een koude, regenachtige nacht te werken als ook overdag in de broeiende zon.

Een uitgebreide paklijst vind je in de Productiefiche. Besteed zeker genoeg aandacht aan:

 • Degelijke schoenen.
 • Wind- en waterdichte jas.
 • Comfortabele tent.
 • Warme slaapzak.

Waardevolle spullen zoals een computer, dure juwelen, veel cash geld, ...  neem je beter niet mee. De crewcamping is niet 24/7 bewaakt.

Hoewel we hiermee nog geen problemen hebben gehad, vermijd je best het verliezen van deze zaken.

INSCHRIJVEN VOOR EEN CAMPINGWEEKEND

Bij FestiCamp hoef je jezelf niet één of twee volledige maanden vrij te maken in de zomer. Je kan jezelf job per job, weekend per weekend inschrijven.

Let op! Als je jezelf opgeeft voor een productie, moet je wel die volledige productie vrij zijn.

Als je jezelf toevoegt aan de "FestiCrew"-groep op Facebook kan je in de header de volledige planning vinden.

Heb je geen Facebook? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en we sturen je de planning op.

Eén tot twee maanden voor een campingweekend ontvang je via mail een uitnodiging om je beschikbaarheid op Book'u door te geven voor deze job.

 1. Je kan? Zet  jezelf op beschikbaar en neem deze data over in  je agenda.
 2. Je kan niet? Geef door via Book'u dat je niet beschikbaar bent. Op die manier weten wij dat we je hier niet meer over moeten contacteren.

Ja. Als je komt werken, kom je voor het volledige campingweekend.

Het kan voorvallen dat we extra studenten nodig hebben om bijvoorbeeld enkel de eerste campingdag te werken. Dit zal dan aangegeven worden bij de jobuitnodiging.

Dat komt meestal omdat je bovenaan de pagina met openbare beschikbaarheden moet aanduiden van welke periode je de beschikbaarheden wilt zien. Zet de periode breed genoeg om ze allemaal te kunnen bekijken.

Lukt het niet? Mail dan even naar [email protected].

Zeker wel! Op die manier zijn we duidelijk op de hoogte dat we jou niet meer moeten contacteren wanneer we nog extra studenten zoeken. Minder mailtjes en telefoontjes voor jou!

IK STA OP DE PLANNING: WAT NU?

Ongeveer twee weken nadat we de uitnodiging voor een job verzonden hebben, sturen we je via mail een bevestiging als je op de planning staat.

Let op! Wanneer je op de planning staat, worden jouw contracten opgemaakt en verwachten we je aanwezigheid.

Heb je jezelf beschikbaar gezet, maar nog geen bevestiging gehad dat je op de planning staat?

Dan kan je jouw beschikbaarheid nog annuleren door op Book'u je status op "Niet beschikbaar" te zetten.

Doe wel je best dit te vermijden door je pas op "Beschikbaar" te zetten als je 100% zeker weet dat je effectief kan werken.

Neen. Als je op de planning staat worden jouw contracten opgemaakt en is je aanwezigheid verwacht.

Heb je door omstandigheden toch een gegronde reden om niet aanwezig te zijn, kan je mailen naar [email protected]. Zodra je weet dat je niet komt werken, doe je dit best zo snel mogelijk.

Zeg je last-minute een job af zonder goede reden, zullen wij waarschijnlijk beslissen jou niet meer uit te nodigen voor toekomstige jobs bij FestiCamp.

Een planning van waar je wanneer moet zijn en wanneer je weer gedaan hebt, vind je in de Productiefiche. In deze productiefiche vind je waar je kan parkeren, waar de crewcall is, hoe je daar geraakt, wie je kan contacteren bij problemen, ...

De productiefiche is jouw handleiding om goed voorbereid aan je campingweekend te beginnen. Het vertelt je waar je moet zijn, wanneer je daar moet zijn, hoe je er geraakt, wat je zeker niet mag vergeten, wie je kan contacteren bij problemen onderweg, …

Lees de productiefiche telkens goed door. Voor elke productie bevat deze andere informatie.

De productiefiche zal ongeveer de week voor de start van het campingweekend beschikbaar zijn. Op deze manier is het document zo up-to-date mogelijk.

Je krijgt bericht via mail wanneer de productiefiche beschikbaar is. Deze kan je dan vinden op Book'u in de event-details onder de tab "documenten".

Vind je hem niet? Mail dan even naar [email protected].

Je zal de concrete planning vinden voor de eerste en de laatste campingdag.

Doorheen het weekend staat er "Shifts zoals verdeeld en zoals afgesproken met je Crewchief".  In welk team en welke shift je werkt, ontdek je als je op de eerste campingdag aankomt in de backstage van de camping.

AANKOMST OP JOB

Dit kan je vinden in de Productiefiche. Houd je aan deze planning en laat weten wanneer je te laat bent/de afgesproken plaats niet vindt.

Let op! De pijlen "Crew", "Backstage", "Crewcamping" moet je vaak niet volgen. Deze zijn meestel voor de crew die op het festival werkt. Om op de plaats van de crewcall te geraken volg je de instructies in de Productiefiche.

Carpoolen moedigen we ten zeerste aan. Dit regel je zelf, maar we voorzien twee mogelijkheden om in contact te komen met je collega's:

 • De "FestiCrew"-groep op Facebook. Zodra de productiefiche verzonden is, kan je onder het daarvoor bedoelde bericht reageren om het carpoolen te regelen.
 • In de event-details op Book'u vind je onder de tab "Team" een overzicht van iedereen die naar de job komt, waar hij/zij woont en een telefoonnummer. Neem zelf contact op met iemand om eventueel samen te rijden.

De meeste campings zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Onderzoek zeker ook die optie!

Je kan je treinticket niet inbrengen als kost om terug betaald te krijgen.

Wel krijg je automatisch per gewerkte dag (= bij een gemiddeld weekend 4 dagen) €3,37 als vergoeding van je reiskost.

Zelf zullen wij het carpoolen niet vergoeden.

Wel krijgt elke student automatisch per gewerkte dag (= bij een gemiddeld weekend 4 dagen) €3,37 als vergoeding van zijn/haar reiskost. Je moet dan zelf afspreken met je passagiers of en hoe je vergoed wordt.

Een volle auto komt dus rap aan voldoende geld voor een volle tank.

De locatie van de crewparking vind je in de productiefiche. Parkeer nooit zomaar lukraak op straat, 100% kans om een boete te krijgen/weggesleept te worden.

Let op! Je kan enkel de crewparking op als je een parkeerkaart hebt aangevraagd. Doe dit vóór de opgegeven deadline via www.festicamp.be/crew/parkeerkaart.

Meestal wel. Als het in verband met vervoer beter uitkomt om de dag voor de crewcall al aan te komen, is dit vaak geen probleem.

Let op! Vraag dit altijd aan via [email protected].

Op de crewcamping van de camping. Deze is vaak niet dezelfde als die van de crew van het festival!

Meld jezelf dus eerst aan voordat je je tent opzet. Op die manier ben je zeker dat je juist bent en kan iemand van FestiCamp jou de weg wijzen.

Je zal merken dat de crewcall vaak ruim voor het openen van de camping op de planning staat. Deze tijd hebben we nodig om er voor te zorgen dat iedereen aanwezig is, zijn tent heeft opgezet, zijn team/shift kent, goed gebriefd is, ...

Respecteer de planning in de productiefiche. Enkel op die manier kunnen we goed voorbereid aan het campingweekend beginnen.

Zorg er allereerst zeker voor dat je de productiefiche bij de hand hebt. Hierin staat beschreven hoe je in de backstage van de camping geraakt.

Zijn er toch problemen onderweg en je vindt het niet, kan je de contactpersoon bellen die bovenaan de productiefiche staat.

CONTRACTEN, UREN & LONEN

Wanneer je voor FestiCamp werkt, zal je per dag dat je op de planning staat, op voorhand, digitaal een interim dagcontract ontvangen van Horecafocus Staffable. Deze kan je dan digitaal ondertekenen voor je op job vertrekt.

Horecafocus Staffable is het interimkantoor waarmee FestiCamp samenwerkt voor het aanmaken en versturen van je contracten. Ook de uitbetaling van de lonen gaat via Horecafocus Staffable.

Zodra je sollicitatie telefonisch afgerond is, zal je een uitnodiging ontvangen om je bij Staffable aan te sluiten. Enkel als je aansluiting bij het interimkantoor in orde is, kan je bij FestiCamp werken en kunnen we contracten voor je opmaken en ook je loon uitbetalen.

Je zal tussen de 8 en 12 uur per dag werken. Deze uren presteer je volgens hoe de shiften voor jouw team verdeeld zijn en wat jouw CrewChief met je afspreekt. Het doorgeven van het aantal gewerkte uren voor de betaling, gebeurt door de CrewChief.

Pauzes tijdens de shift

Elke dag wordt er één uur pauze ingerekend. Dit uur per dag zijn alle eet- en kleine drink- en zitpauzes doorheen het weekend opgeteld.

 

Uitslaappauze tijdens het weekend

Gedurende het weekend zal je minstens éénmaal enkele uren later kunnen beginnen of vroeger kunnen eindigen met je shift. Dit geeft je de kans zeker voldoende slaap te hebben tijdens het weekend.

 

De Crewchief zorgt voor de planning en registratie van de pauzes binnen jouw team.

Sinds 1 januari 2021 bedraagt het loon voor de Campinghosts bij FestiCamp €12,27 bruto per uur.

Hier zijn wettelijk deze vergoedingen voor vastgelegd:

Werken tijdens nachturen (0u-5u) €1,26 extra per uur.

Werken op zon- en feestdagen €2,00 extra per uur met een maximum van €12 per dag.

 

Het verschil in loon tussen dag- en nachtshift is in praktijk verwaarloosbaar omdat de dagshift in totaal meer uren zal werken.

Staffable stort het loon in 2 keer.

 1. Het uurloon volgens de gepresteerde uren
 2. De vergoedingen

Het uurloon kan je twee tot drie weken na een job verwachten. De vergoedingen worden door Staffable overgemaakt op het einde van elke maand.

Staffable kan je niet verder helpen met jouw vragen.

Mail dus naar [email protected].